A Terézvárosban is szorul a hurok

2010. 05. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt vádat emeltek VI. kerületi Bajcsy-Zsilinszky út 61. szám alatti helyiség értékesítése ügyében indított büntetőeljárásban Kovács Péter, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója és társa, Juhász Károly vállalkozó ellen – erősítette meg lapunknak a Magyar Hírlap információját Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze. Elmondta: azért csak a bűnsegédek ügyében nyújtották be a vádemelést, mert a 18 millió forintos vesztegetésként ismertté vált bűnügyben Bajor Zoltán (SZDSZ) terézvárosi alpolgármester ellen a korábbi nyomozási határidők letelte után egy új büntetőeljárás indult. Őt hetekkel ezelőtt vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanújával hallgatták ki.
– Ezután a bíróság egyesítheti majd az ügyeket, egy biztos: a vesztegetés bűnsegédeinél már júniusra kitűzték a tárgyalást – fűzte hozzá.
Berecz Károly, a vesztegetést leleplező volt bérlő, aki korábban rágalmazási perben első fokon pert vesztett Bajorral szemben, elégedetlen a nyomozással, az igazságszolgáltatással. – A rendőrök játékpénzt használtak a tettenéréskor, a napnál is világosabb bűnszervezeti minősítés pedig most is elmaradt – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.