Az FKF után a Vidám Park is terítéken

2010. 05. 14. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt pénteken a BRFK hivatalosan is tájékoztatta a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezetőit, hogy a cégnél ismeretlen tettes ellen nyomoznak, nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt, az önkormányzati társaságnak még ezen a héten át kell adnia a rendőrségnek a kért iratokat – hangzott el tegnap a fővárosi gazdasági bizottság ülésén. Ismert, hogy lapunk részleteket közölt Bielek Péter vezérigazgató februári rendőrségi tanúvallomásából, amelyben Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettesre, illetve Mesterházy Ernőre tett terhelő nyilatkozatot. Hutiray Gyula (Fidesz) szerint furcsa, hogy a városvezetés már március 3-án részletes vizsgálatot kért a vezérigazgatótól a botrány részleteiről, majd a Fővárosi Közgyűlésben eltávolításán munkálkodtak.
Vajda Pál (MSZP), az igazgatóság elnöke kijelentette, ő ilyet „43 éves pályafutása” alatt még nem látott, és az első belső vizsgálat azért nem vezetett eredményre, mert nem volt rá idő. Május 25-én tárgyalnak újra az ügyről, és ugyanekkor kerül terítékre a Vidám Park Zrt. helyzete. A csőd szélén álló társaságnál azért rendeltek el belső vizsgálatot, mert ellene felszámolási eljárást kezdeményezett az egyik beszállító, az idén már 80 millió forintos a likviditási hiány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.