Még hallgat az ORFK-s igazgató

Munkatársunktól
2010. 05. 16. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több napja elérhetetlen az ORFK gazdasági igazgatója, akinek igazgatósága egy belső vizsgálat szerint gyanús szerződéseket kötött egy céggel – adta hírül tegnap az Origo internetes lap. Ismeretes: a Központi Nyomozó Ügyészség hűtlen kezelés gyanújával három nyomozást indított már olyan szerződések miatt, amelyeket rendőri vezetők kötöttek az elmúlt években. Mivel a rendőrség szerződései közérdekből nyilvánosak, az Origo a Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK) is betekintést kért az összes külső szerződésbe. Lapunk információi szerint az egyik megállapodás, amit az ügyészség is vizsgál, az Országos Rendőr-főkapitányság Gazdasági Főigazgatósága és az Ifua Horváth&Partners Kft. között köttetett még 2008-ban és 2009 márciusában. A hírek szerint az ominózus megállapodásokat Sipos Gyula gazdasági igazgató irányítása alatt írták alá, ezért az internetes lap többször próbálta Sipost elérni, illetve a dokumentációt a kommunikációs osztálytól beszerezni – sikertelenül. Az adatvédelmi törvény szerint az ORFK-nak vagy nyolc napon belül el kellett volna utasítania a kérést, vagy a lehető legrövidebb időn, de legkésőbb tizenöt napon belül meg kellett volna mutatnia a szerződéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.