Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Rendőrségnél az FKF-es iratok

2010. 05. 20. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már minden dokumentumot megküldött az FKF Zrt. vezetősége, amit a rendőrség az ismeretlen tettes ellen, nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozás során kért tőle – nyilatkozta Szaniszló Sándor (MSZP), a fővárosi cég felügyelőbizottsági (fb) elnöke. Elmondta: holnap összeül az általa vezetett testület, hogy megtárgyalja azt a szakértői véleményt, amelyet azután rendeltek meg, hogy április 20-án lapunk részleteket közölt Bielek Péter vezérigazgató rendőrségi tanúvallomásából. Ebben Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettesre, illetve Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester tanácsadójára, Mesterházy Ernőre tett terhelő nyilatkozatot, és felvetődött, hogy akárcsak a BKV-nál, ennél az önkormányzati cégnél is tízmilliókat juttattak vissza a városházára. A Fővárosi Közgyűlés balliberális többsége a legutóbbi ülésen Bieleket el is akarta távolítani. Az fb-elnök szerint azonban a jelenleg fizetés nélküli szabadságon lévő vezérigazgató együttműködik velük. Bagdy Gábor (KDNP), az utóbbi testület tagja szerint viszont ahogy a BKV-nál, az FKF, a gyógyfürdők és a többi közműcég viszszaéléseinél is csak a nyomozó hatóságokban lehet bízni.
A Hír Televíziónak Batiz András megerősítette, hogy tanácsadó cége dolgozott az elmúlt években az FKF-nek. Batiz cégét 2007-ben és 2008-ban is megbízták, pályázat egyik esetben se volt, a megbízások nem érték el a közbeszerzési értékhatárt. A díjazásról a volt kormányszóvivő – titoktartási kötelezettségére hivatkozva – nem beszél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.