Üzenet Simornak: Itt kell adózni!

Az ország kormányzati-pénzügyi vezetőitől az emberek azt várják, hogy ne vonják ki magukat a törvények hatálya alól – mondta Orbán Viktor tegnap a Magyar Nemzeti Bank elnökének személyével kapcsolatban.

Szilágyi Richárd
2010. 05. 13. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz elnöke a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével, Simor Andrással történő közös munkáról úgy fogalmazott, „együtt sírunk, együtt nevetünk. Itt kell adózni”. Orbán szerint ez elvi, nem pedig személyes kérdés, és nem is az MNB függetlenségének kérdése. A választások második fordulója utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján az MNB-ről szólva a leendő miniszterelnök azt mondta: szeretnének büszkék lenni az intézményre, amely nem offshore-lovagok szálláshelye kellene hogy legyen.
A következő három évben is tesszük a dolgunkat, igyekszünk támogatni az új kormány gazdaságpolitikáját – reagált április 26-án Simor. Vasárnapi közleményében viszont már azzal védekezett, hogy nincs és nem volt offshore cége, amióta az MNB-t vezeti. Hozzátette, a korábban tulajdonolt külföldi vállalkozásába külföldön képződött jövedelmét fektette be jegybankelnöki kinevezése előtt. Kiemelte, a gazdasági növekedéshez tényeken alapuló párbeszédre és együttműködésre van szükség a mindenkori miniszterelnök és a jegybank vezetője között. Orbán a Tv2 Tények című műsorában azt mondta: jelenleg nincs értelme a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét összevonni az MNB-vel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.