időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

A forradalom minősége

Olvasónktól
2010.06.20. 22:00

Egy forradalom minőségi formája abban áll, hogy a változás igénye az örök érvényű egyetemes erkölcsi normák határozott helyreállítását célozza, elsöpörve az önmagát túlélő, korrupt rendszert, hogy a hibákból tanulva jobbat hozzon létre. A szavazófülkékben idén ez történt meg. Németh László kifejezésével: minőségi forradalom volt. Nem mennyiségi, materiális, hanem minőségi és erkölcsi.
A minőségi forradalom nem manipuláció eredménye, nem hatalmi játszma, hanem az ember saját belső igénye a jobbra. Megteremti annak lehetőségét, hogy érték legyen az egymás iránti figyelem, a kulturált magatartás, az értelmes közlekedési morál, a hazaszeretet, az összetartozás élménye, a közösségért végzett munka és urambocsá’ a szeretet.
Az eredeti, minden határon túli minőség forradalmát Jézus csinálta meg. Azóta minden értelmes ember akarva-akaratlanul ezt a minőséget keresi akkor is, ha nem így fogalmazza meg.
Füredy László
Érd

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.