Aknavetők Kabaiéknál

Aknavetőhöz szükséges robbanótölteteket talált a rendőrség Veres János volt üzlettársa, Kabai Károly cége a Nyír-Uncia Kft. hajdúhadházi telephelyén – értesült lapunk. Az ügyészség szóvivője közölte, a nyomozás érdekében nem hozzák nyilvánosságra, kinek a tulajdonában van a telephely és ki használja. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

2010. 06. 07. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veres János adócsalásért három és fél évre elítélt volt üzlettársa családi vállalkozásainál egymást érik a razziák. Két Nyírbátor közeli telephelyen múlt héten több száz éles lőszert, két éles kézigránátot találtak, két napra rá pedig a hajdúhadházi telephelyen fedeztek fel 15 ezer, kézigránát tárolására alkalmas ládát. A helyszíni szemle megindítását követően Tarcsa Csaba rendőr alezredes közölte, a ládákat közmunkások segítségével átvizsgálják. A kutatás eredményeképpen tegnap két 120 milliméteres vetőtöltetre (katonai szakértő informátorunk szerint aknavetőhöz szükséges robbanóanyag) hanggránátokra és nyomjelző lövedékre bukkantak. Az ügyben lőszerrel, valamint haditechnikai eszközökkel való visszaélés miatt nyomoz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen. Az adócsalásért három és fél évre ítélt Kabai Károly egyébként a Magyar Nemzet információi szerint már szabadlábon van.
A házkutatás megkezdéséről kedden az UD Sthal Recycling Kft. hulladékfelvásárló telepe előtt tájékoztatta az újságírókat a rendőrség. A céget Mihalikné Kabai Katalin és Kabai Károly veje, Mihalik András vezeti. A Kabai-érdekeltségek azt követően is kaptak állami megrendelést, hogy a tulajdonos börtönbe vonult. BKV-villamosokat vásárolhattak meg fillérekért, illetve mintegy háromszázmillió forint értékben haditechnikai anyagok megsemmisítésére kaptak megbízatást, szerződésük azonban áprilisban lejárt, így a telephelyükön legálisan már nem tárolhatnak hadianyagokat. A megsemmisítés után visszamaradó acélhulladékot a veje és lánya által vezetett UD Sthal Recycling Kft.-nek adták el, ennek telephelyét a Nyír-Uncia telephelyétől csak egy kerítés választja el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.