Az ügyészség nyomoz a Wieszt-ügyben

2010. 06. 19. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadta a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a Wieszt-ügyként ismertté vált büntetőeljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek – tudta meg lapunk rendőrségi forrásból. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője egyelőre nem tudta megerősíteni értesülésünket, mert a BRFK-ról még nem érkeztek meg a hivatalos papírok. Elmondta: a rendőrök hatáskör hiányában bármikor átadhatják a nyomozást.
Úgy tudjuk, az ismeretlen tettes ellen vesztegetés megalapozott gyanújával indított nyomozásban ez a lépés azért történt, mert a nyomozók eddigi adatai alapján több mint valószínű, hogy a vesztegetés minősített esetéről, azaz hivatalos személy által elkövetett bűncselekményről van szó. Ez akár azt jelentheti, hogy hamarosan meggyanúsíthatják a Fidesz által korábban nyilvánosságra hozott videofelvétel szerint 2,2 millió forintos kenőpénzt átvevő Wieszt Jánost, az MSZP újbudai vagyongazdálkodási bizottsági elnökét, fővárosi képviselőt. A leleplezés után párttagságát több nap „gondolkodás” és nem sokkal Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke kizárást is emlegető nyilatkozata után felfüggesztő politikus kilépett a XI. kerületi és a fővárosi szocialista frakcióból, de mandátumait megtartotta. Az új fejlemények ellenére a ma már függetlenként szereplő Wieszt is ragaszkodik ahhoz, hogy a videó manipulált, és ő politikai támadás áldozata, ezért továbbra sem mond le.
Gálfi István, a felvételt készítő vállalkozó szerint furcsa, hogy csaknem egy hónapja tett feljelentést, és eddig nem történt semmi. Reméli, ezek után megszűnnek azok a névtelen fenyegetések, amelyek hozzá, családjához, ismerőseihez is érkeznek.

Górcső alatt a Főkert. Biológus szakértőt rendelt ki a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a Feneketlen-tónál évekkel ezelőtt történt természetkárosítás miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen indított nyomozásban – közölte lapunkkal Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. A Főkert Zrt. ellen a Feneketlen-tavi Horgászegyesület és Hajdu László, a XI. kerületi képviselő-testület környezetvédelmi tanácsnoka tett feljelentést. Feltehetőleg pétisót használtak síkosságmentesítésre és gyomirtásra, amelynek következtében kipusztult a halállomány. A cég ezt tagadja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.