Cáfolják Demszky Gábort

Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester nem írt 2008 elején levelet Hagyó Miklósnak, amelyben felhívta volna helyettesének figyelmét arra, hogy nem alkalmazhat közvetítőket a fővárosi cégeknél – jelentette ki Czeglédy Gergő, az MSZP óbudai elnöke.

2010. 06. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czeglédy Gergőt, Hagyó városházi irodájának volt vezetőjét a Főkertnél is kipattant visszaélésgyanús ügy újabb szereplőjeként mutatta be a Vasárnapi Hírek és az ATV Online is. Ezek szerint ő lehetett az a közvetítő, aki magánakcióként ötmilliós védelmi pénzt kért Kocsis László később leváltott vezérigazgatótól. Czeglédy rágalmazásnak és becsületsértésnek nevezte a leírtakat, és perek indítását ígérte. Lapunknak tegnap arról beszélt, hogy ő összeférhetetlenség miatt már távozóban volt a Főpolgármesteri Hivatalból, de határozottan emlékszik, hogy a főpolgármester által említett levél nem egykori főnökének szólt, hanem a fővárosi cégvezetőknek. – A levelet Demszky és akkori helyettesei közül Hagyó Miklós, illetve az SZDSZ-es Ikvai-Szabó Imre írta alá – hangsúlyozta a volt irodavezető, a Gyurcsány Ferenc MSZP-n belüli támogatójaként ismert progreszszív társaság platform aktív tagja. – A „régi elvtársak” állhatnak az engem kabátlopási ügybe keverő cikkek mögött, amelyek célja a párt óbudai és budapesti tisztújításának ellehetetlenítése – hangsúlyozta, de neveket nem mondott. A fővárosban a közműcégeknél zajló nyomozásokban szerinte nem tudják bizonyítani Hagyó bűnösségét, akire úgy emlékszik, mint aki határozottan kiállt a jogszerűség mellett. Hozzátette: 2006 decemberétől 2008 februárjáig volt a főpolgármester-helyettesi iroda „technokrata” vezetője. – Semmit nem láttam azokból a nokiás dobozokból, párizsis rudakból, amelyekről a BKV-s és más cégvezetők nyilatkoztak – mondta. Czeglédy két éve igazgatótanácsi tagja a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek is. Bár a cégnél szintén hűtlen kezelés miatt nyomoznak, állítja: azóta nem hoztak aggályos döntéseket.

Három hónapos hosszabbítás. Hagyó Miklós előzetes letartóztatásának szeptember 17-ig tartó meghosszabbítását kezdeményeztük a nyomozási bírónál – közölte Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.