Fideszes bojkott Wieszt miatt

2010. 06. 04. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem veszünk részt azon fővárosi testületek munkájában, amelyekben – egy videofelvételen láthatóan több mint kétmillió forint kenőpénzt átvevő – Wieszt János (MSZP) is tag – közölte lapunkkal Csomós Miklós, a Fidesz frakcióigazgatója. Elmondta: a minimum, hogy az ügyben indult rendőrségi vizsgálatok idejére Wieszt legalább felfüggessze tagságát, például a fővárosi gazdasági bizottságban. A testület tegnapi tanácskozásán egyébként nem vett részt az álláshalmozó szocialista politikus. Őt újbudai párttársa, Molnár Gyula polgármester korábban szintén tagságának felfüggesztésre szólította fel az általa elnökölt helyi vagyongazdálkodási bizottságban.
Wieszt a XI. kerület honlapján aljas és egyoldalúan beállított, manipulatív támadásként értékelte a történteket. – Tegyük lehetővé, hogy mindenki tegye a maga dolgát, akinek vizsgálnivalója van, az azzal foglalkozzon, mindenki más, amíg végső eredmény nincs, a saját helyén foglalkozzon a köz ügyeivel. Én is ezt szeretném tenni – fejtette ki a maga módján, hogy nem függeszt fel semmit. Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakcióvezetője lapunknak elmondta: „Közvetett úton arra kértem Jancsit, hogy amíg a korrupciógyanús ügyben eredményesen nem tisztázza magát, maradjon távol a Fővárosi Közgyűléstől és bizottságaitól”. – Ha ez nem sikerül neki, akkor nincs helye a fővárosban – szögezte le.
Emlékezetes, az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros szocialista polgármesterét tavaly lemondatták, pedig az ő ügyében sincs jogerős bírósági ítélet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.