„Havonta egy ötös ”

Havi ötmillió forintot kért Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor volt bizalmasa a Főkert Zrt. volt vezérigazgatójától, Kocsis Lászlótól – ezt maga a cégvezető nyilatkozta a Hír TV-nek. A főkertész szerint a szóban forgó „két nagyon mohó ember piócaként akart élősködni” a vállalaton, ám kéréseiket nem teljesítették.

Munkatársunktól
2010. 06. 14. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bemutatkozáskor nekem azt mondták, havonta egy ötös, vezérigazgató úr – Kocsis László, a Főkert Zrt. volt vezérigazgatója szerint Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes és a szintén előzetesben lévő Mesterházy Ernő, Demszky Gábor volt bizalmasa ezzel az ajánlattal keresték őt meg. A Hír TV Célpont című műsorának nyilatkozva a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő vállalat vezetője közölte, számít rá, hogy a történtek miatt a rendőrségre is beidézik vallomástételre. A Főkertet 17 éven keresztül irányító Kocsis szerint „két nagyon mohó emberről” van szó, akik nyomást gyakoroltak a fővárosi cégekre, legfeljebb – miként fogalmazott – a módszerek, az eszközök vagy a közvetítő személyek változtak. – Azoknak a pénzeknek a jó része, amit ezek az emberek beszednek, az a privát zsebüket gyarapítja, lehet, hogy valamit visszacsorgatnak a pártjaiknak, de itt a saját vagyonok gyarapodnak ebből, rendkívüli sebességgel – nyilatkozta Kocsis, aki azt nem mondta meg, hogy milyen közvetítőkkel volt kapcsolatban. A volt vezérigazgató hozzátette azt is, hogy Hagyóék egyéb kéréseket is megfogalmaztak a Főkert felé: különböző ingatlanokat kinek mennyiért kellene bérbe adni, melyik ügyvédi irodát, szakértő és kommunikációs céget kellene foglalkoztatni. – A vállalatok szempontjából, vagy legalábbis a Főkert szempontjából ez a dolog úgy nézett ki, mintha piócák akarnának élősködni a Főkert testén – fogalmazott Kocsis László azt állítva, hogy egyetlen kérésnek sem tettek eleget. A volt „főkertész” szerint Demszky ezekről az ügyekről nem tudott, és naiv volt.
A Hír TV tegnap esti riportjában egyébként részletesen bemutatták azt is, hogy Kocsis Lászlónak milyen egyéb üzleti érdekeltségei vannak, amelyek szorosan kapcsolódnak a Főkerthez. Ilyen például a Budapest egyik legnagyobb kiskereskedelmi bolthálózatával rendelkező Virágért Kft. is. Kocsis Vinum Essum nevű borászati cégéről is említést tesznek, amely húsvéti borfesztiválokat szervezett a Városháza téren (ezt szintén a Főkert gondozza), amelyet négy éven át ingyen kaptak meg egy hétre. – A fene egye meg, én nem loptam, nem vittem haza – Kocsis László így felelt az ezekkel az ügyekkel kapcsolatos kérdésekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.