időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Kampusch sorsa filmen

Stefan Lázár
2010.06.23. 22:00

(Köln)

Bernd Eichinger, a híres német producer újabb kényes feladatot vállalt magára, és nekivágott a több mint nyolc éven át fogva tartott osztrák Natasha Kampusch kálváriájáról szóló film előkészítésének. Az akkor tízesztendős Kampusch 1998-ban az iskolából igyekezett hazafelé, amikor a technikus Wolfgang Priklopil magával hurcolta, majd fogva tartotta egy föld alatti tömlöcben. A fiatal lánynak végül 2006-ban sikerült megszöknie, elrablója ezt követően öngyilkos lett. Története bejárta a világot.
Bernd Eichinger olyan nagy érdeklődésre számot tartó témákat dolgozott fel sikerrel, mint a német terrorszervezet, a Vörös Hadsereg Frakció története (A Bader–Meinhoff-komplexus) és Adolf Hitler utolsó napjai (Az összeomlás). A forgatókönyvet Bernd Eichinger mellett az újságíró Peter Reichard írta. Egyelőre azonban titok, hogy ki játssza majd Natasha Kampusch szerepét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.