Mind gyanúsabb az újbudai Hadik-ügy

2010. 06. 20. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés gyanúját is felvetheti a XI. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Hadik kávéház ügyének legújabb botrányos fejezete – közölte tegnap Schneller Domonkos fideszes helyi képviselő. Számításai szerint ugyanis annak ellenére, hogy Karinthy Frigyes egykori híres törzshelyéül szolgáló helyiséget csaknem negyed évszázadra átjátszották egy offshore hátterű cégnek, a Molnár Gyula MSZP-s polgármester vezette önkormányzat kifizette az érintett társasház teljes homlokzatfelújítását. – Több mint 40 millió forintba kerültek a munkálatok, amellyel a kerület „megvásárolta” a Bartók Béla úti lakók hozzájárulását nemcsak a kávéház, hanem az ugyanoda tervezett étterem működéséhez. A kerület Hadik Kávéház Kft. nevű cége feltehetőleg dupla áron újíttatta fel az épületet, ugyanis a környéken lévő más társasházak közül jó néhányan húszmillió forint körüli vagy az alatti összegből is „kijöttek” – mondta Schneller Domonkos.
Rétvári Bence (KDNP) újbudai országgyűlési képviselő korábban többször is tiltakozott amiatt, hogy a több száz négyzetméteres ingatlant öt és fél éve, csaknem háromszázmillió forintos hitelből vette meg a kerület. Molnár Gyula eddig már kétszer is „felavatta” a Hadikot, ám az ma is zárva van. Áprilisban a Hadik Kávéház Kft. nem is tagadta, hogy az üzemeltetésbe beszállt egy offshore hátterű cég, amelynek 2011-ig opciós joga van a vételre is. A polgármester még a hetekben is azt mondta, ha a kávéház május végéig nem nyílik meg, felbontja a szerződést. Ez nem történt meg.
Molnár Tibor, az önkormányzati kft. ügyvezetője szerint a homlokzatfelújítás azért került többe, mert a sarki háznak gyakorlatilag három homlokzata van. A nyitásról most azt mondta, hogy az üzemeltetőnek két héten belül meg kell kapnia az egyelőre még nem jogerős engedélyeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.