Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

MSZP-s belharc: ki kérte az ötmilliót?

Az előzetes letartóztatásban lévő Hagyó Miklós, az MSZP volt főpolgármester-helyettesének egykori kollégája, Czeglédy Gergő lehetett az, aki a Főkert vezérigazgatójától ötmillió forintot kért havonta. A szocialisták óbudai elnöke szerint belső politikai támadás áldozata, a nyomozásban a BRFK nem is kereste őt, és szerinte bíróságon felelnek majd rágalmazói.

2010. 06. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetően Hagyó Miklós egykori irodavezetője, Czeglédy Gergő volt az személy, aki magánakcióként kért ötmillió forint védelmi pénzt Kocsis László volt vezérigazgatótól – erről a Vasárnapi Hírek írt tegnap több forrásból is megerősített információkra hivatkozva. A lap csak C. G.-nek nevezi az MSZP óbudai elnökét a Főkert-ügy új politikus szereplőjeként. A Fővárosi Kertészeti Zrt.-nél hűtlen kezelés megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen indított nyomozásban a BRFK még nem gyanúsított meg senkit.
Kocsis László, akit a cégtől MSZP-s nyomásra tavaly eltávolítottak, a Hír TV Célpont című műsorának azt állította, hogy havi ötmillió forintos védelmi pénzt kértek tőle, Hagyóra és Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester volt főtanácsadójára, a BKV-s nyomozásban szintén előzetes letartóztatásba helyezett Mesterházy Ernőre hivatkozva. A Vasárnapi Hírek szerint a városházán az ügy nyílt titok volt, botrányt váltott ki, nem sokkal az ötmilliós követelés elhangzása után Czeglédynek távoznia kellett Hagyó titkárságáról. Czeglédyről az ATV honlapja tegnap már azt írta: „havi ötmilliót kért a politikus, nyomoz a rendőrség”. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője szerint azonban nincs fejlemény az ügyben.
Demszky az Indexnek a közelmúltban adott interjújában utalt arra, hogy Kocsis és más fővárosi cégvezetők jelzése után hívta fel levélben Hagyó figyelmét arra, hogy a közszolgáltatóknál nem alkalmazhat „közvetítőket”. A főpolgármester el is ismerte politikai felelősségét, de nem indokolta, miért nem tett feljelentést a tudomására jutott visszaélésgyanú miatt.
Czeglédy Gergő lapunknak elmondta, feljelentést tesz és kártérítési pert indít a baloldali médiumok „becsületsértése és rágalmazása” miatt. – Bíróság előtt kell felelnie a XII. kerületi MSZP-tag Gál J. Zoltánnak is. Tegnap sem őt, sem az ATV online szerkesztőit nem tudtam elérni. Hasonló ügyben a napokban nyertem pert a Népszabadság ellen – fűzte hozzá. (A Vasárnapi Hírek felelős szerkesztője júliustól Gál. J. Zoltán lesz, a hetilap tegnapi számát még Avar János jegyzi főszerkesztőként.)
Az óbudai szocialisták elnöke szerint belső politikai leszámolás áldozata lehet mind a kerületi, mind a fővárosi szervezetben, ahol a párttisztségekre javaslatot tevő jelölő bizottság elnöki posztját tölti be. Kifejtette, felhívta a Főkert volt vezérigazgatóját aki telefonon tagadta, hogy rá gondolt volna a Hír TV-s nyilatkozatban. Városházi távozásával kapcsolatban Czeglédy megjegyezte: 2008 februárjában választották óbudai MSZP-elnökké, ő köztisztviselőként már másnap jelezte ezt Tiba Zsoltnak. – A főjegyző összeférhetetlenségi felszólítását követően szűnt meg Hagyónál az irodavezetői jogviszonyom – szögezte le.
Lapunk úgy tudja, hogy a volt főpolgármester-helyettes június 17-én lejáró előzetes letartóztatásának meghosszabbítását ma kezdeményezi a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.