időjárás 20°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Pótszék

Pethő Tibor
2010.06.13. 22:00

A régi nyár
Komáromi Jókai Színház. Szerző: Békeffi István, Lajtai Lajos. Rendező: Méhes László. Bemutató: június 4.
Legyen a Horváth kertben Budán!, Hol van az a nyár, hol a régi szerelem? – éneklik a kétszer is filmre vitt opera hősei a közismert dalokat. A nagy primadonna képtelen elfelejteni egykori szerelmét, akiben csalódott. Ezért is tartja távol a férfiakat tizennyolc éves lányától. A férfi azonban váratlanul visszatér, s hozza a fiát is. Némi bonyodalom után mind a négyen megtalálják boldogságukat.

Boldog születésnapot
Kassai Thália Színház. Író: Marc Camoletti. Rendező: Korognai Károly. Bemutató: június 10.
Jól menő üzletember és felesége a férj születésnapját készül ünnepelni a vidéki nyaralóban. Meghívják a férj legjobb barátját, akiről az viszont nem tudja, hogy felesége szeretője. A férj szerelme pedig mint a jó barát partnere érkezik. Könnyed, franciás hangvétel, mindenki learatja magának a szerelmi elégtételt.

Café Brasil
KoMa Társulat. Rendező: Topolánszky Tamás. Bemutató: június 7.
Kávéház: a legkülönfélébb figurák találkahelye. Sokuk valódi arca csak a mosdóbeli tükörnek mutatkozik meg. A kávéházi illemhelyek bizalmasan őrzik titkok ezreit.

Szentivánéji álom

Kazán István Kamaraszínház (Fészek Művészklub). Író: William Shakespeare. Rendező: Kriszt László. Bemutató: június 5.
Az álomszerű történet kezdetén a két szerelmes, Hermia és Lysander a lány szigorú atyja, Egeus elől az erdő mélyére menekül, mert az Hermia kezét Demetriusnak ígérte. Puck szerelmi mókái hatalmas kavarodást okoznak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.