Privatizációs vizsgálatok Újbudán

2010. 06. 21. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már megérkeztek a Budapesti Rendőr-főkapitányságról a XI. kerületi vesztegetési ügyben ismeretlen tettes ellen még májusban indított büntetőeljárás aktái – tájékoztatta lapunkat Skoda Gabriella. Tegnaptól hivatalosan is a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja a nyomozást. A Fővárosi Főügyészség szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta lapunk információját, amely szerint már ki is hallgatták a Fidesz által nyilvánosságra hozott videó szerint 2,2 millió forintos vesztegetési pénzt átvevő Wieszt Jánost. Az újbudai vagyongazdálkodási bizottság elnöke, fővárosi képviselő a 2007-es felvételkor még befolyásos politikusként, a szocialisták frakcióvezetőjeként működött, az MSZP jelenlegi elnökének, országos és fővárosi elnökségének nyomására végül felfüggesztette párttagságát, kilépett frakcióiból, de mandátumairól nem mondott le. Wieszt lapunknak mindeddig azt is tagadta, hogy egyáltalán keresték volna az ügyben.
Schneller Domonkos (Fidesz), az újbudai jogi bizottság elnöke közölte, legalább húsz privatizációt megvizsgálnak július elejéig. Az elmúlt három évben összesen 92 üzlethelyiséget adott el az önkormányzat.

Sziebert rács mögött marad. Három hónappal, szeptember 7-ig meghosszabbította Sziebert György, a BKV volt jogi igazgatójának előzetes letartóztatását a bíróság. A tavaly decemberben csaknem 12 millió forint kenőpénz átvételekor tetten ért Sziebertet összesen hat bűncselekmény elkövetésével, két esetben vesztegetéssel gyanúsítják. Társát, Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport volt jogi igazgatóját ugyanakkor az előzetesből házi őrizetbe helyezték, a döntés egyik esetben sem jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.