időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Röviden

MTI
2010.06.16. 22:00

Átalakul a Fidesz elnöksége
Jelentősen át fog alakulni a Fidesz elnöksége – mondta Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök a TV2 Napló című műsorában. – Most, hogy van kormány, meg felállt a frakció, tehát tagoltabb a világunk, most nem is biztos, hogy egy ilyen elnökségre lesz szükségünk – jelentette ki. Részleteket azonban nem közölt, mint fogalmazott: „adtunk magunknak két-három hetet, (…) hagyni kell, hogy az élet maga rendezzen el dolgokat”. (MTI)

Iránt fenyegetik
Németország és Oroszország egyetért abban, hogy az iráni atomprogram miatt Teheránnal szemben nemzetközi szankciókra lehet szükség.
Ezt fogalmazta meg a német kormány mesebergi vendégházában tartott, kétnapos találkozójukat lezáró, szombati sajtóértekezletén Angela Merkel német kancellár és Dmitrij Medvegyev orosz államfő. (MTI)

Tolvaj rendőrök
Őrizetbe vették az orosz belügyi különleges erők három tagját, mert használták a szmolenszki légi katasztrófa egyik lengyel áldozatának bankkártyáját – jelentette be vasárnap Pawel Gras lengyel kormányszóvivő. A Lech Kaczynski lengyel elnököt és kíséretét szállító repülőgép még április 10-én zuhant le az oroszországi Szmolenszk melletti repülőtér közelében. Az egyik elhunyt magas rangú lengyel tisztségviselő bankkártyáját használta a három orosz rendőr. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.