időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Röviden

MTI
2010.06.09. 22:00

Sokkal olcsóbb lehet az olaj
Kuvait OPEC-képviselője szerint túl sok a bizonytalanság a globális gazdaságban, ezért arra számít, hogy a nyersolaj hordónkénti ára tovább gyengül, 60 dollárra is csökkenhet. Az illetékes szerint egyébként a 70-80 dolláros olajár lenne az elfogadható szint a termelők és a fogyasztók számára. Pénteken az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 64 centtel, 74,02 dollárra gyengült, egy hete 71,68 dolláron zárt. (MTI)

Változatlan alapkamat?
Bár az új kormány nemzetgazdaságiminiszter-jelöltje szerint van tere a további kamatcsökkentésnek, és Matolcsy György 4,5 százalékos jegybanki alapkamatot tartana indokoltnak, az elemzők szerint a monetáris tanács mai ülésén leáll a monetáris lazítással, és év végéig is csak még egyszer, 25 bázisponttal csökkenti – újabb történelmi mélypontra – 5 százalékra az alapkamatot. (MTI)

Az állam veheti meg a Mol ötödét
A távozó és az új kormány képviselői is tárgyaltak már annak érdekében, hogy az állam megvásárolja az orosz Surgutneftegasnál (Szurgutnyeftyegaz) lévő Mol-részvényeket – írta szombati számában a Népszabadság.
A téma először a januárban megtartott orosz–magyar gazdasági vegyesbizottsági ülésen merült fel, de akkor még nem lehetett tudni, hogy az állam vagy a Mol veszi-e meg a csomagot. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.