Szabadlábra akar kerülni Kulcsár Attila

Hírösszefoglaló
2010. 06. 04. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsár Attila csaknem két éve tartó előzetes letartóztatásának megszüntetését és új elsőfokú eljárást kért a brókerbotrány büntetőperében az utolsó szó jogán tegnap a Fővárosi Ítélőtáblán. Előzetes letartóztatásának megszüntetését többek között arra hivatkozva kérte, hogy mindig együttműködött a hatóságokkal. Kiemelte, hogy az ügy nagyrészt felderítetlen, ezért van szükség új eljárásra. A rá 2008-ban első fokon, nem jogerősen kiszabott nyolcéves szabadságvesztés és 230 milliós vagyonelkobzás szerinte annak következménye, hogy rosszul védekezett, és a tőkepiaci szakértő az ügyfelek állításaira alapozta szakvéleményét, amelyet a vád és az első fokú ítélet is átvett.
Kulcsár Attila nem állította, hogy ártatlan, de vádlott-társainak, egykori ügyfeleinek felelősségét is hangsúlyozta, mondván: többségük tudta, hogy szabálytalan pénzügyi tranzakciókban működik együtt, ezért cserébe ellenszolgáltatást kért és kapott. Egyes vádlottá vált ügyfelek viszont Kulcsár szavahihetőségét, hatóságok előtt tett vallomásai igazságtartalmát kérdőjelezték meg, és saját ártatlanságukat hangoztatták és felmentésüket kérték. Az ügyben csütörtökre tűzte ki a másodfokú határozat kihirdetését a Fővárosi Ítélőtábla.
A 2003 nyarán kipattant brókerbotrányban az ügyészség azért emelt vádat, mert álláspontja szerint Kulcsár Attila, a K and H Equities dolgozójaként 1998 és 2003 között jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, magánszemélyek és állami vállalatok pénzét offshore cégeken keresztül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.