Sztrájkoló román közalkalmazottak

2010. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általános sztrájkot robbantottak ki tegnap a közalkalmazottak Romániában, így tiltakozva a bukaresti kormány megszorító intézkedései ellen. Az Emil Boc kormányfő vezette demokraták és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség alkotta kabinet vasárnap esti ülésén fogadta el azt a törvénycsomagot, amely alapján a közszférában a bérek 25, a nyugdíjak, a munkanélküli-segély és a gyereknevelési támogatás pedig 15 százalékkal csökken. Noha a kormány eredetileg június elsejei hatállyal kívánta bevezetni a költségvetési kiadások visszaszorítását célzó megszorításokat, ám ez csak a hónap közepétől várható, mivel a jogszabályokat leghamarabb a jövő héten terjesztik a parlament elé.
Az intézkedések miatt az önkormányzatokban és alárendelt intézményeikben szünetel az ügyfélfogadás, a kórházakban csak a sürgősségi esetek ellátását vállalják, sőt sztrájkba lépett a rendőrök, vámosok és a börtönőrök egy része is. Ugyancsak beszüntették a munkát a pedagógusok is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.