Tusványos nyílt lapokkaln

2010. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt lapokkal mottóval, 21. alkalommal rendezik meg a Hargita megyei Tusnádfürdőn a bálványosi nyári szabadegyetemet és diáktábort. A Tusványosként elhíresült szabadegyetem szervezői tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatójukon kiemelték: szeretnék, ha a július 20–25. között tartandó táborban erdélyi és összmagyar tekintetben is terítékre kerülnének olyan témák, amelyekhez számos megválaszolatlan kérdés kapcsolódik.
Sándor Krisztina főszervező, a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke az idei tábor elvi-eszmei alapvetéséről elmondta: a magyarországi kormányváltás új helyzetet eredményezett a nemzetpolitikában is, és már jól látható jelei vannak annak, hogy mind a magyar–magyar, mind pedig a magyar–román párbeszédben áthelyeződtek a hangsúlyok. Az idén ezt az új alapvetést járják körül a fősátras előadásokban, de szó esik még a gazdasági helyzetről, az energiapolitikáról, a Verespatakra tervezett színesfémbányáról, az erdélyi magyar–magyar párbeszédről is. Az idén is elvárják az Olt-parti táborba Orbán Viktor kormányfőt és Traian Basescu román államfőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.