Felipe Massa visszajött és megköszöni

2010. 08. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapatok már birtokba vették a Hungaroringet, minden és mindenki rajtra kész a Forma–1-es autósgyorsasági-világbajnokság idei tizenkettedik futama, a 25. Magyar Nagydíj előtt. Tavalyi horrorisztikus balesete után Felipe Massa számára bevallottan különleges érzés visszatérni hozzánk.
Borítékoljuk, arra a kérdésre, hogy a 2009-es Magyar Nagydíjon melyik pilóta szenvedett súlyos balesetet, sokkal többen vágnák rá a helyes választ, mint arra, ki is nyerte a futamot. Sajnos a tavalyi verseny nem Lewis Hamilton diadaláról marad emlékezetes, hanem a drámai képsorokról, amint az időmérő edzésen a Rubens Barrichello autójáról leszakadó acélrugó fejen találja az előző évben világbajnoki második Felipe Massát, és azokról a napokról, amikor az életéért aggódtunk. Az Állami Egészségügyi Központ intenzív osztályán homlok- és arccsonttöréssel azonnal megműtött brazil pilóta csodával határos módon olyannyira felépült, hogy a 2010-es szezon már újra a Ferrarinál találta. Bahreinben rögtön második lett, majd az Ausztrál Nagydíjon harmadik, a futamgyőzelem pedig – pályafutása során a tizenkettedik – múlt vasárnap jöhetett volna össze; ha csapatutasításra nem kell átadnia az első helyét Fernando Alonsónak…
A világbajnokságon 85 pontjával csak nyolcadik Massa így nem éppen jó hangulatban érkezett meg Magyarországra, de a tavalyi balesete már nem nyomasztja. S elmondása szerint ma első dolga lesz, hogy köszönetet mondjon a verseny rendezőinek és az orvosoknak, akik megoperálták és gondját viselték. „Lehet, hogy érzelgősen hat, de személyes okok miatt nagyon fontos számomra ez a találkozó. És Budapestre visszatérni is egészen különleges számomra” – vallotta be Massa, és a Ferrari honlapján kitért rá, hogy a baleset az életét megváltoztatta ugyan, a versenyeken azonban ugyanúgy vezet, mint korábban. „Amikor az autóban ülök, csak a versenypályát látom magam előtt, mindent ugyanúgy csinálok, mint azelőtt, anélkül, hogy akár csak egy pillanatra is a balesetre gondolnék” – fogalmazott, hozzátéve, hogy szeret a Hungaroringen versengeni, bár kiugróan jó eredményt még egyszer sem ért el nálunk. A két hetedik helyét nehéz is lenne ennek minősíteni; a hét végén azonban nem csak a Ferrari-szimpatizánsok és a brazilok szurkolnak majd neki.

Barrichello: 300. A vb-n jelenleg 11. helyezett Rubens Barrichello is szeret Magyarországra jönni; 2002-ben megnyerte a futamot, kétszer másodikként, kétszer negyedikként intették le. A Forma–1 történetének legrutinosabb pilótája, aki az idén a Williams-istállót erősíti, a 300. nagydíjára érkezik, és a 296. Forma–1-es rajtja előtt áll. Barrichello szerint az idén is döntő lesz a rajtsorrend a Hungaroringen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.