A bankok érdekeit védő hitelminősítők

Ellentmond saját magának, és a bankok érdekeit védi a Standard &amp; Poor’s hitelminősítő, amikor a háromszázalékos hiánycélról szóló bejelentés után is leminősítéssel fenyegeti Magyarországot – állítják a lapunknak nyilatkozó szakemberek.<br />

Nagy Vajda Zsuzsa
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gazdag László közgazdász szerint érthetetlen, miért nem reagálnak arra a hírre, hogy a kormány kész vállalni a jövő évre kitűzött háromszázalékos költségvetési hiánycélt, hiszen eddig azt hangoztatták, hogy a monetáris lazítás szándéka miatt aggódnak Magyarországért. A fegyelmezett gazdálkodásról szóló bejelentésnek javítania kellett volna az ország adósságkockázati megítélésén, ám ezt a pozitív irányú változást eddig csak a Merrill Lynch pénzügyi tanácsadó építette be az anyagaiba. A tegnap megszólaló elemzők is csupán biztatónak nevezik a kormány költségvetéssel kapcsolatos legutóbbi nyilatkozatait, ám a konkrétumokkal kivárnak az őszi önkormányzati választásokig. Mindez erősen kérdésessé teszi, jogos volt-e a nyár folyamán néhány politikus indulatos megfogalmazása miatt kockázatosabbá minősíteni a magyar gazdaságot.

Továbbiak a 11.,
vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.