A bankok magatartása botrányos!

Olvasónktól
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férjem betegsége miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültünk, és nem tudtuk fizetni a bankhitelünk törlesztőrészletét. A bank (AXA Bank) úgy döntött, hogy jól leéget minket a szomszédaink előtt.
Kiküldték az egyik ügyintézőjüket, és amikor nem találtak minket otthon, a szomszédunknak elmesélték, hogy azért vannak itt, mert mi nem fizetjük a hitelünk törlesztőrészletét, és el fogják árverezni a lakásunkat. A szomszéd nagyon örült, még a telefonszámát is megadta, hogy ő szívesen megvenné ár alatt a lakásunkat. Egy kedves ismerősünk fültanúja volt ennek a beszélgetésnek, ami egyébként a lépcsőházban zajlott, azaz jóformán bárki hallhatta. Amikor megtudtuk ezt, reklamáló levelet írtunk a banknak, figyelmeztetve őket a banktitok megsértésére, illetve rossz hírünk keltésére, de ők alig reagáltak erre. Tudni kell, hogy a szomszédunk a házfelügyelő, aki egész nap azzal van elfoglalva, hogy a frissen szerzett pletykákat megossza a ház és a környék lakóival. Rövid idő alatt úgy nézett ránk az egész környék, mintha legalábbis embert öltünk volna. Gyakorlatilag lehetetlenné tették az életünket. Ezt megírtuk a PSZÁF-nak is, akiktől hónapok óta várjuk a határozatot. Telefonon többször is mondták, hogy elküldték, aztán utoljára azt, hogy sajnos mindkét példányt a banknak adták fel. Ez utóbbi beszélgetés 2010. augusztus 9-én volt. Azóta sem ért ide a levél, de most már telefonon nem is tudjuk őket elérni, mert majdnem folyamatosan foglaltak. (Legalábbis akárhányszor én próbálom, lehet, hogy nonstop kellene őket hívni, de arra sajnos nincs időm.)
Úgy tűnik, a bank se, a PSZÁF se törődik az ügyfelekkel. Nem elég, hogy nehéz helyzetbe kerültünk, még ők is rontanak a helyzetünkön. Azóta többekkel találkoztunk, akiknek hasonló gondjaik voltak a banktitok megsértésével, de a legtöbben nem érnek rá arra, hogy ilyesmivel foglalkozzanak, pedig valakinek meg kellene már törni a bankok uralmát az ügyfelek felett.
Pálné Varjas Ildikó
Pécs

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.