A csőd szélére került a hírszerzés

Swendt Pál
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilencről hétmilliárd forintra csökkent a költségvetési keret a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok hivatali ideje alatt, a polgári hírszerzés felélte tartalékait, fejlesztésekre nem volt lehetőség, és forráshiány miatt a működésképtelenség szélére sodródott az Információs Hivatal – mondta Pető Tibor, a polgári hírszerzés főigazgató-jelöltje kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.
A főigazgatói tisztséget 1998 és 2002 között már betöltő tábornok ezzel arra a tényre emlékeztetett, amelyre a Fidesz az idei költségvetés parlamenti vitájában Hetesy Zsolt távozó főigazgató akkori tájékoztatása alapján már figyelmeztetett. A testület kilenc igen szavazattal támogatta a főigazgató kinevezését, Molnár Zsolt (MSZP) tartózkodott, párttársa, Vadai Ágnes elnök nemmel voksolt. A bizottság Demeter Ervin fideszes alelnök javaslatára egy későbbi időpontban, a működés megkezdése után hallgatja meg a most alakult Terrorelhárítási Központ mai napon kinevezett vezetőjét, Hajdú János dandártábornokot, a Fidesz volt biztonsági vezetőjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.