A Jobbik célja a második hely

Munkatársunktól
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régóta lejtmenetben van az MSZP, a Jobbik pedig felszálló ágban, ezt a jelöltállítás is bizonyítja, s már az ajánlószelvények gyűjtésében is megelőzték a szocialista pártot. A Jobbik célja ezért az MSZP legyőzése az önkormányzati választásokon – közölte tegnap Dúró Dóra, a párt szóvivője budapesti jelöltjeik listájának bemutatásán. – A Jobbik fővárosi listáját Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje nyitja, akit Czeglédi János, a párt budapesti elnöke követ, majd Szabó György, Pajor Tibor újpesti, Losonczi Pál józsefvárosi és Miseje Balázs I. kerületi polgármesterjelölt következik. A sorrendet az országos választmány és az országos elnökség is jóváhagyta. A szóvivő szerint a párt nagyjából ennyi helyre számít a 35 tagú Fővárosi Közgyűlésben. Az LMP-t értékelve Dúró azt mondta, észrevehetetlenné váltak a jelöltállításban, Budapesten és a megyei jogú városokban is kevesebb jelöltet állítottak, mint a Jobbik. – Az LMP olyan, mint egy tavaszi ruhakollekció, ami őszre kiment a divatból – öszszegezte a szóvivő.
Az LMP főpolgármester-jelöltje egyébként tegnap nyilvános vitára hívta ki a Fidesz–KDNP, az MSZP és a Jobbik főpolgármester-jelöltjét. A Szabad Emberek Magyarországért viszont arra szólította fel a kormányt és az ügyészséget, hogy – a cigányok közrendvédelmi telepre zárásának ötlete miatt – kezdeményezze a Jobbik feloszlatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.