A nemesen egyszerű szintetizátor

Munkatársunktól
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hauber Zsolt, a Bonanza Banzai egykori zeneszerzője és oszlopos tagja több mint húsz év után ismét a Petőfi Csarnokban játszik, ott mutatja be ugyanis nemrég megjelent 2010 The Elements című albumának legjobb dalait. A magyarországi Depeche Mode fan klub huszonharmadik születésnapját ünneplő rendezvényén nem meglepő a zenész, producer felbukkanása, hiszen a ma már kultikussá vált Bonanza Banzai is pont ott kezdte pályafutását. Hauber az együttes megszűnése óta szólóban tevékenykedik: számtalan szerzői albuma jelent már meg, írt nyugtató, lounge stílusú számokat, szerzett tévéműsorfőcímet, komponált háttérzenét, Spigiboyjal közösen megalkotta a Hit Projectet.
Ma este tizenegytől egy szintetizátor és egy laptop találkozásából megszülető minimalkoncert a szintipop- és elektrorajongóknak kötelezően előírt program kell hogy legyen. Egyszerű instrumentális-elektronikus muzsika számítógépes hangeffektekkel nyakon öntve. Aláfestésnek pedig ott vannak Hauber maga készített látványfilmjei.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.