A zsűriasztalnál is verték Lőrinczet

Munkatársunktól
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap Moszkvában a kötöttfogás 55, 66 és 96 kg-os súlycsoport küzdelmeivel kezdődött meg a birkózó-világbajnokság, ami Németh Ivánnak (96) mindössze egy meccsig tartott, de neki a papírforma szerint nem is volt győzelmi esélye a tavaly vb-2. svéd Lidberg ellen. Módos Pétert (55) és Lőrincz Tamást (66) ugyanakkor azok között tartották számon a mezőnyben, akik odaérhetnek a dobogóra, és ők ennek megfelelően tették is a dolgukat a szőnyegen. Módos előbb egy moldovai versenyzőt győzött le, majd immár a nyolc közé jutásért egy románt
A negyeddöntőben kikapott a dél-koreai Csoj Gju Dzsintől (2-0, 0-2, 0-2), ám legyőzője bejutott a fináléba, így lehetőség nyílt a javításra. A szigetvári versenyző le is gyűrte az azeri Alijevet (1-0, 5-0), majd az oroszok olimpiai bajnokával, Mankijevvel meccselhetett a bronzéremért. Ezen a találkozón már csak erős ellenállásra futotta tőle a hazaiak klasszisa ellen (0-1, 0-1), de az ötödik helyezése is dicséretes teljesítmény.
A 2006-os Eb-1. Lőrincz (18 évesen éppen Moszkvában lett kontinenselső!) chilei, iráni, majd dél-koreai riválisával egyaránt elbánt, s így már ott volt a vb-finálé kapujában; de ezt a kétszeres Európa-bajnok (2009, 2010) orosz Vacsadze bezárta előtte (0-1, 0-2). Így a ceglédi versenyző számára is maradt a bronzmeccs egy másik nagy név, a pekingi olimpián ezüstérmes azeri Rahimov ellen.
A magyar szövetség tájékoztatása szerint Lőrincz az első menetben térdelő helyzetbe került, de sikeresen kivédekezte ellenfele támadását. A menet után azonban az azeriek vitatták a pontot, a zsűri pedig helyt adott panaszuknak, így Rahimov 1-0-ra nyerte az első menetet. A második 1-0-val szintén az azerié lett, így Módoshoz hasonlóan Lőrincz is ötödikként zárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.