Akadémia alakul a korrupció ellen

Hírösszefoglaló
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország részvételével Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémia (IACA) alakult tegnap az ENSZ, az Interpol, az Európai Csalás Elleni Hivatal és az osztrák állam kezdeményezése alapján. Az erről szóló dokumentumot az IACA tegnap kezdődött bécsi alapító konferenciáján írták alá.
A kétnapos konferencia első napján nyitóbeszédet tartott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, ami egybecseng azzal, hogy az akadémia nemzetközi szervezeti jogállást kap. Működésének helyéül az ausztriai Laxenburgot választották ki. A szervezet rendőri szerveknek, bírói testületeknek, nem kormányzati szervezeteknek, kutatóknak és magánvállalatoknak nyújt továbbképzési, kutatási és együttműködési lehetőséget.
A délután kezdődő tanácskozáson részt vett és felszólalt Navracsics Tibor. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter előzőleg, a délelőtt folyamán kétoldalú találkozót folytatott Claudia Bandion-Ortner osztrák igazságügy-miniszterrel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.