Almási kapta az Új Színház Paulay-díját

Makrai Sonja
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márta István, az Új Színház igazgatója a tegnapi évadnyitó sajtótájékoztatóján adta át a teátrum saját elismeréseit. A Paulay Ede-díjat az idén Almási Sándor vehette át. Almási 1998-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, azóta a társulat tagja. Eljátszotta már Casanovát, Büchner Leonce és Léna című drámájának férfi főszerepét, Aljoskát az Éjjeli menedékhelyből, Jasát a Cseresznyéskertből. A nézők előtt ismeretlen, a háttérben tevékenykedő, de a színház működésért felelős munkatársak között is minden évben megjutalmaznak valakit. A Cortina-Szín-tár díjat ebben az évben Finta László, a teátrum rendszergazdája kapta meg.
Az Új Színház első bemutatója október 9-én lesz a Budapesti Őszi Fesztivál részeként. Márta István Csodálatos mobilvilág című operája a Magyar Állami Operaház és az Új Színház társulatának közös produkciója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.