Andy Warhol három dimenzióban

2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csupán egy hétig látható, exkluzív tárlattal várja az érdeklődőket péntektől szeptember 1-jéig a budapesti Szépművészeti Múzeum, ahol Andy Warholnak, a pop-art hercegének életművéből láthat mustrát a közönség.
A legismertebb Warhol-művekből összeállított tárlat különlegessége, hogy a képeket három dimenzióban (3D-ben) is látni lehet speciális szemüveg segítségével a világ legvékonyabb televíziójaként ismert Led 9000 3D Limited Edition készülékeken. Andy Warhol a huszadik század népszerű képzőművészeti irányzata, a pop-art legismertebb képviselője, akinek erősen ellentmondásos, közismert személyisége a mai napig foglalkoztatja a művészetpártolókat és a művészettörténészeket. A reklámszakemberből művésszé és huszadik századi kultuszfigurává lett, ruszin származású Warhol Marilyn Monroe-sorozatával, Campbell’s-dobozaival, virágos képeivel, Diana Ross és Mao Ce Tung portréjával, Ladies and Gentlemen-szériájával vált világszerte ismertté. A művész a halála előtti időszakban az akkor induló 3D animációs technikákkal szerette volna létrehozni saját virtuális képmását. Ez a kísérlet a technika akkori korlátai miatt végül nem valósulhatott meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.