ANNO

MN
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

54 éve
Hírek
A szovjet egyetemeken kiváló eredményt elért magyar ösztöndíjas diákok csoportja a Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium ajándékaként 8 napos tanulmányi kirándulást tett hazánk szép tájain.

Több állami gazdaság és termelőszövetkezet már megkezdte a rizsföldek lecsapolását, a jövő héten pedig országszerte mindenütt leeresztik a vizet a rizstelepekről. Ha a most következő két-három héten még meleg és napos marad az időjárás, akkor előreláthatólag a közepesnél jobb rizstermésünk lesz.
1956. augusztus 28., kedd

20 éve
A privatizációról az Országgyűlésben
Az elfogadott tervezet szerint a privatizációra szánt üzleteket csak természetes személy, illetőleg a kizárólag ezek részvételével működő gazdasági munkaközösség, betéti társaság vagy korlátolt felelősségű társaság részére értékesítik. A kormány jelentős politikai és gazdasági érdeknek tekinti a hazai vállalkozói réteg kialakulását, s a külföldi tőkét távol kívánja tartani az előprivatizációtól, így lévén megelőzendő a nagyarányú tőkekivonás veszélye. Eörsi Mátyás (SZDSZ) egyenesen a nacionalizmus vádjával illette ezért a tervezetet.
– Ha most vastaps kíséri a külföldi tőke ellen felszólaló képviselőket, akkor később ne is várjuk, hogy az ázsiai kistigrisek mintájára mi is megismerhetjük a nemzetközi pénzvilág áldásait – hangsúlyozta Eörsi. Szabó Iván (MDF) ezzel szemben a szociális piacgazdaság jelszavával vette védelmébe a privatizációs rendelkezésekbe épített fékeket.
1990. augusztus 28., kedd
A Magyar Nemzet korábbi számaiból összeállította:
Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.