Anno

Pethő Tibor
2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

60 éve
Hírek

Morgan Phillips, az angol munkáspárt titkára és Sam Watson, a párt alelnöke szerdán Helsinkibe érkezett, hogy részt vegyen a finn szociáldemokraták pártértekezletén. Phillips, aki központi alakja a COMISCO „Szocialista Internacionálé” leple alatt működő imperialista kémszolgálatnak, utasításokat akar adni a finn jobboldali szociáldemokratáknak szovjetellenes akciókra.

Adenauer a szövetséges főbiztosság elé terjesztette Nyugat-Németország felfegyverzésének tervét.

A természetátalakító Sztálin-tervről szóló operát mutattak be Ashabádban. Az opera szövegét Szejtlijev és Karlijev, zenéjét Sztoljár és Horsov írta. A rendkívül érdekes és újszerű opera bemutatója nagy sikert aratott.

A népszerű Olympia cigaretta árát darabonként 16 fillérre szállították le.

Az amerikai Coca-Cola Társaság a Fekete-erdő híres kakukkóra-készítőjénél 1000 darab kakukkórát rendelt meg. Az egyetlen föltétel az volt, hogy a kakukkóráknak nem azt kell mondaniok, hogy kakukk-kakukk, hanem azt, hogy Coca-Cola. Így helyezik el az amerikai imperialisták kakukktojásaikat még a – kakukkórákban is.
1950. szeptember 1., péntek

10 éve
Túszejtő szállodás

Robbantással fenyegetőzött egy bajai szállodatulajdonos tegnap délután. A férfi bezárkózott a szállodába, s azzal fenyegetőzött, hogy túszul ejtett vendégeivel és édesanyjával együtt a levegőbe repíti az épületet, ha nem kap banki hitelt. Nyomatékul a gázcsapot is megnyitotta. A Bács-Kiskun megyei „Hírös” beavatkozó alosztály, Gyurasovics József alezredes, bajai rendőrkapitány és Fokker Zoltán százados több mint két órán át tárgyaltak vele, míg az alezredesnek sikerült a férfi kezéből kiütni a pisztolyt. Ekkor törtek be a helyiségbe a kommandósok, s a földre teperték a dühöngő vendéglőst. Senki nem sérült meg. Amint azt a rendőrség gyanította, túszok nem voltak, az épületben csak a férfi és édesanyja tartózkodott.
2000. szeptember 2., szombat
A Magyar Nemzet korábbi számaiból összeállította: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.