Az esélyesek nyugtalanságával

Az 1990-es évtizedben az olasz–magyar pólórangadó volt számunkra a csúcsok csúcsa. Az 1993-ban Sheffieldben és az 1995-ben Bécsben elveszített Eb-döntő, illetve a kettő közötti, 1994-es római bunyó – azt talán pontozással nyertük, de a vb-csoportmeccs akkor is elment –, majd az 1996-os, ugyancsak csalódást hozó atlantai olimpiai bronzmérkőzés után hazatért Comóból az „olasz szakos” szövetségi kapitány, Kemény Dénes, és az 1997-es sevillai Eb-negyeddöntővel megkezdődött a magyar diadalsorozat. Ami e párharcban apróbb megszakításokkal azóta is tart, az olaszok csupán 2001-ben kerekedtek tartósan fölénk. Méghozzá Alessandro Campagna tréner vezérletével, és ma 20.40-től, a zágrábi kontinensviadal elődöntőjében ismét ő ül az ellenfél kispadján.

Ballai Attila
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnapi eredmények. Nők, az 5. helyért: Magyarország–Spanyolország
10-7. Elődöntők: Görögország–Olaszország 10-5, Oroszország–Hollandia lapzárta után.


Mai műsor. Férfiak, elődöntők, 17.45: Horvátország–Szerbia, 20.40: Magyarország–Olaszország.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.