Az MSZP-kormány elhallgatott ügyei

Hatvanhárom ügyről rántotta le a leplet a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság. Az esetek mindegyike hátrányosan érinti a közkasszát, ám a kormányváltáskor Bajnaiék egyikről sem tájékoztatták az új kabinetet.

Jakubász Tamás
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontosabb tételek
Túlbecsült idei adóbevételek: 120 milliárd forint
Vértesi Erőmű helyzete: akár 25-35 milliárd forint
Nemzetközi szervezetek tagdíjai: 6 milliárd forint
MÁV, BKV, Malév adósságai: több tíz milliárd forint
Moszkvai kereskedelmi székház, postaszékház: nagyjából egymilliárd forint
Út a munkához program: 60 milliárd forint
Leader-pályázatok: 320 millió forint
Magyar Fejlesztési Bank külképviselőjének luxusköltései: százezres összegek


A bizottság kiderítette például, hogy az idei adóbevételeket alaposan túlbecsülte az SZDSZ által kívülről támogatott előző kabinet, amely a nemzetközi szervezeteket megillető magyar tagdíjak előteremtéséről sem gondoskodott, sokba kerülhet a Vértesi Erőmű, a MÁV, a BKV és a Malév kifizetetlen számlái tízmilliárdos tételt jelenthetnek. A testület nemcsak milliárdos ügyeket tárt fel, hanem százezres, közfelháborodást kiváltó esetekre is rávilágított. Varga elképzelhetőnek nevezte, hogy a jövőben újabb hasonló ügyekre derül fény. Hozzátette: a Fidesz-kormány intézkedései és más gazdasági folyamatok pótolták a kieső összegeket.
Részletek a 12., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.