Baljós jelentés: bukott angyal lehet hazánk

Hírösszefoglaló
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország „bukott angyallá” válásának – ez a befektetésre ajánlott osztályzat elvesztését jelenti – kockázatával foglalkozott hétvégi jelentésében a Standard & Poor’s (S & P). A távirati iroda tudósítása szerint a magyar adósosztályzatra érvényes negatív kilátás a hitelminősítő azon véleményét tükrözi, hogy a kormány által a közfinanszírozási helyzet konszolidálására kidolgozott terv kulcsfontosságú alkotóelemei károsnak bizonyulhatnak a magyar gazdaság középtávú növekedési kilátásai szempontjából, gyengítve a kormány képességét arra, hogy a közfinanszírozást fenntarthatóbb alapokra helyezze.
A Standard & Poor’s a most kiadott havi összesítésben kiemelte, hogy világszerte jelenleg összesen ötvenhat potenciális bukott angyal szerepel osztályzati listáján; ezek adóskockázati besorolással ellátott összadóssága 279,68 milliárd dollár. Az érintettek zöme cégadós, főleg a pénzügyi szektorból. Magyarországon kívül még egy államadós szerepel az S & P listáján a befektetői fokozat alá minősítéstől fenyegetettek között: Izland, 7,71 milliárd dollárnyi adóssággal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.