Ballack maradt a csapatkapitány

Munkatársunktól
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Philipp Lahm ugyan a dél-afrikai világbajnokságon jelezte, hogy a német labdarúgó-válogatott mindenkori csapatkapitányát megillető karszalagot nem szívesen adná vissza a tornáról sérülés miatt lemaradt Michael Ballacknak, Joachim Löw szövetségi kapitány tegnap úgy döntött, hogy a becses szalag mégis a Chelsea-től a nyáron Leverkusenbe haza igazolt játékost illeti meg. Mindazonáltal a pénteki, Belgium elleni Eb-selejtezőn még a Bayern München hátvédje viselheti, mert Ballack – Löw szavaival élve – egyelőre nincs olyan fizikális állapotban, hogy a brüsszeli találkozón a Nationalelf segítségére legyen. S az biztos, hogy Ballacknak meg kell majd küzdeni a csapatba kerülésért is, mert a világbajnokságon az azóta a Stuttgartból a Real Madridhoz igazolt, egyiptomi születésű Sami Khedira kiválóan helyettesítette.
Löw kapitány tegnap döntött a kapuskérdésben is: Belgium ellen a vb-n nagyszerű formát mutató Neuer viseli a vb-bronzérmes gárda egyes számú mezét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.