Bárány Attila: infarktus, visszavonulás

MTI
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eger férfi vízilabdacsapatának 28-szoros válogatott centere, a 32 éves Bárány Attila szeptember elején szívinfarktust kapott, több mint egy hétig kórházban kezelték, és orvosa utasítására abba kell hagynia az élsportot.
A játékos augusztusban még tagja volt az Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapat bő keretének, ám másfél hete az egyik edzést követően rosszullétre panaszkodott, és a vizsgálatok eredménye szívinfarktust mutatott ki. „Nem volt előzetesen semmi panaszom – nyilatkozta Bárány Attila. – Mindig komolyan vettem az orvosi ellenőrzéseket, még külön terheléses vizsgálatra is jártam, mert édesapámnak is voltak szívproblémái. Extrém terhelésnél bármikor előfordulhatna ritmuszavar és szívleállás. Nincs illúzióm. Javulhat az állapotom, de jól tudom: az élsport kizárt. Nem szabad kockázatot vállalnom, két gyerekem van.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.