Barroso megerősítené a paktumot

Hírösszefoglaló
2010. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értelmesebb ösztönzőkre és szankciókra van szüksége az uniónak a stabilitási paktum betartatásának érdekében – jelentette ki José manuel Barroso. Az Európai Bizottság elnöke egy olaszországi tanácskozáson tartott előadásában fel is vázolta egy olyan akcióterv irányvonalait, amelynek segítségével szerinte az Európai Unió szembeszállhat a gazdasági válsággal. A portugál politikus rámutatott, Európa változékony, bizonyos nehézségekkel ötvözött időket él át, de a válság leküzdésében a helyes irányba halad.
Első számú gyógymódként Barroso a költségvetések megszilárdítását és az Európai Unió öszszehangoltabb gazdasági kormányzását ajánlotta. Hangsúlyozta, hogy az Európa 2020 stratégiával összhangban az uniónak a versenyképességre és a növekedésre kell összpontosítania. Szorgalmazta a felelősségteljes pénzügyi piacok kiépítését. Kifejtette, hogy etikusabb magatartásra és új szabályokra van szükség az újabb „buborékok” kialakulásának megelőzésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.