Beindult a Barcelona

A címvédő Internazionale megszenvedett a holland Twente vendégeként, a még mindig a világ legjobb klubcsapatának tartott Barcelona hazai pályán eljátszogatott a Panathinaikosszal, ráadásként rendeztek még Manchester United–Glasgow Rangers brit rangadót is. Csak tegnap kezdődött meg, de máris teljes sebességgel robog a labdarúgó Bajnokok Ligája.

Munkatársunktól
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pazar akció végén, sarkazásos szöktetéssel kilépve szerzett vezetést Govou a Panathinaikosznak a 20. percben; az első félidőben szinte ez volt a görögök egyetlen támadása a Nou Campban, de annak megadták a módját. A Barcát túlságosan nem viselte meg az előzmények nélküli fejlemény, hiszen Messi két percen belül egyenlített, David Villa hamarosan a vezetést is megszerezte, Messi pedig pillanatokkal a szünet előtt 3-1-re növelte az előnyt. Így aztán fordulás után az is belefért, hogy az argentin csillag az ő buktatásáért megítélt büntetőt szórakozottan az elfekvő Corvasz kezébe gurítsa, majd egy tisztának tűnő ziccer elpackázása következett. A „Pana” abszolút függő változóként vett részt a mérkőzésen, és végül nem úszta meg, csak 5-1-gyel. Bár öt kapott gólnál ritkán fordul elő, a vesztes legjobbja mégis a kapus volt.
A holland bajnok Twente viszont megsanyargatta a BL-címvédő Internazionalét. Az olaszok 1-0-ra, majd a hollandok 2-1-re vezettek, félidőben pedig 2-2 állt az eredményjelzőn. Fordulás után aztán csillapodott a góleső, és el is állt, maradt a 2-2.
A nap harmadik slágermecscsén a Manchester United és a Glasgow Rangers küzdött, és mivel a folyamatos angol rohamok nem jártak eredménnyel, a skótok roppant értékes 0-0-lal indulhattak haza, észak felé.
Vendégként ritka sima, 4-0-s sikert ért el a Valencia a BL-porondon újonc török Bursaspor stadionjában. A 2010/2011-es BL-szezon nyitónapján tehát a spanyolok domináltak, és a Real Madrid bemutatkozása még csak mára marad.

Tegnapi eredmények. A csoport: Werder Bremen–Tottenham 2-2, Twente–Internazionale 2-2. B csoport: Lyon–Schalke 1-0, Benfica– Hapoel Tel Aviv 2-0. C csoport: Bursaspor–Valencia 0-4, Manchester United–Glasgow Rangers 0-0. D csoport: Barcelona–Panathinaikosz 5-1, FC Köbenhavn–Rubin Kazany 1-0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.