Bíróság előtt a Cozma-per vádlottjai

Velkei Tamás
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma tartják az első tárgyalási napot a Veszprém Megyei Bíróságon Marian Cozma meggyilkolásának ügyében. A román válogatott kézilabdázó életét 2009. február 8-án hajnalban oltották ki a veszprémi Patrióta Lokál előtt (a sportolót előzőleg már a szórakozóhelyen is vesetájékon szúrták). Kórházba szállították, ám életét nem sikerült megmenteni. A nyomozó hatóságok a gyilkossággal Raffael Sándort vádolják, aki többedmagával Enyingről érkezett szórakozni a megyeszékhelyre, s társaival a lokálban összetűzésbe keveredtek az éppen ott ünneplő helyi kézilabdacsapat tagjaival. Az épület előtt folytatódó verekedés során Németh Győző másodrendű vádlott megszúrta Ivan Pesic horvát sportolót, akinek életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, ám veséjét így is el kellett távolítani. Németh Zsarko Sesum szerb kézilabdázót pedig akkora erővel rúgta fejbe, hogy eltörött a játékos arccsontja.
Raffaelt, Némethet és Sztojka Ivánt a román klasszist ért szívszúrás miatt társtettesként elkövetett emberölés bűntettével; az Ivan Pesicet ért veseszúrásért társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettével; Zsarko Sesum bántalmazásáért társtettesként elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettével vádolják.
Rajtuk kívül Pál Gábornak és Bihari Csabának (negyed- és ötödrendű vádlottak) a Marian Cozmát ért vesetájéki szúrással kapcsolatban társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kell felelnie. A. Lászlót, továbbá Raffael Sándor élettársát, G. Péternét emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással vádolják.
Az Enyingről Veszprémbe látogatott huszonöt vádlott pere idén júniusban már megkezdődött, ez októberben folytatódik. Őket csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.