Bombák a műjégpályán

A pénteki után tegnap ismét robbanószert találtak a fővárosi műjégpályán. A lövedékek egy részét még a helyszínen megsemmisítették. A Gellért-hegyen közben szintén előkerült egy száz kilogrammos bomba.

Hírösszefoglaló
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűzszerészek tegnap délután felrobbantották azt a három világháborús aknát, amelyeket a fővárosi műjégpályán találtak még délelőtt és nem tudtak máshol hatástalanítani. A városligeti műjégpálya felújítása közben összesen tizenkét darab második világháborús szovjet és német aknavető, illetve kisebb űrméretű páncéltörő lövedék került elő – olvasható a távirati iroda jelentésében.
Három lövedéket a helyszínen semmisítettek meg, a maradékot pedig elszállították a központi gyűjtőhelyre. A tűzszerészeti munkálatok idejére háromszáz méteres körzetben lezárták a Hősök tere mögötti útszakaszt, a Millenniumi hidat és a műjégpályához közel eső utakat. Ugyanezen a részen szintén bombák miatt átmenetileg már múlt pénteken is felfüggesztették a forgalmat. Mint ismert, akkor a műjégpálya rekonstrukciója közben egy száz kilogrammos szovjet rombolóbomba, két 75 milliméteres német repeszgránát, egy 75 milliméteres páncéltörő gránát, egy 203 milliméteres rombológránát és tizenkét géppuskalőszer került elő.
Tegnap délután a Gellért-hegyen, egy építkezésen is találtak egy 100 kilogrammos, szovjet gyártmányú világháborús bombát. A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint, a robbanószerkezetre a XI. kerületben, egy Citadellához vezető út melletti építkezésen bukkantak rá. Mivel a szakértők elsőre nem tudták megállapítani, hogy milyen állapotban van a bomba, a környéken két lakóházat kiürítettek, s ezután hatástalanították azokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.