Brutális vérfürdő Pozsonyban

Szlovákia fennállása óta nem volt tanúja olyan szörnyűséges támadásnak, mint amilyet tegnap követett el egy férfi a fővároshoz tartozó Dévényújfaluban. A rendőrséget azért riasztották az egyik bérház lakói, mert az egyik lakásból sorozatlövéseket hallottak.

Neszméri Sándor
2010. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első járőrök percekkel később meg is érkeztek a helyszínre, majd őket követték a rendőrség speciális alakulatai, ám a tragédiát nem sikerült megakadályozniuk: hét emberrel végzett az ámokfutó, tizenöten megsebesültek. Sokan lehetnek még azok, akik az üvegszilánkoktól sebesültek meg vagy elestek menekülés közben, de nem jelentkeztek sem a rendőröknél, sem a mentőknél.
A férfi a házban gyilkolt először, majd kirontott, s géppisztolyból és két pisztolyból a fák mögül egyfolytában lőtte egy bevásárlóközpont környékét, a szemtanúk szerint sokszor vaktában, a környező házakra, máskor célirányosan a rendőrökre, illetve a menekülő emberekre tüzelt. Végül ámokfutása lezárásaként önmagával is végzett. Kora délután a helyszínre érkezett Daniel Lipsic belügyminiszter és Jaroslav Spisiak, a szlovák rendőr-főkapitányság főparancsnoka, ők tájékoztatták a nyilvánosságot Szlovákia rövid történelmének legdrámaibb és legtragikusabb utcai támadásáról. Daniel Lipsic elmondta, hogy az áldozatok a bérházban egy cigány család tagjai voltak. A tragédia okait sem kommentálta, mondván, a nyomozóknak egyelőre nincs olyan információjuk, amely magyarázatot adna a szörnyű vérfürdőre. Arról még nem született döntés, hogy gyásznapot hirdetnek-e Szlovákiában.
Továbbiak a 17. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.