Búcsú a baji motoros rendőrtől

Nagy Áron
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Díszsortűzzel búcsúztatták tegnap a baji temetőben Telegdi Zsolt főtörzsőrmestert, aki augusztus 16-án az M1-es autópályán motorjával megcsúszott a vizes úton és életét vesztette. „Példáján okuljunk, az életnél semmi nem lehet fontosabb” – idézte Gorgosilits Fábián, Komárom-Esztergom megye rendőrfőkapitányának szavait az MTI. Ismert, a járőrt – noha korábban írásban jelezte, motorja műszaki állapota rossz – elöljárója mégis kiküldte az autópályára, ahol a halálos baleset érte. A tragédia után az országos rendőrfőkapitány fegyelmi vizsgálatot rendelt el, amely kitér a parancsnoki felelősség megállapítására is. A gyanú szerint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felületesen végezte el a belügyminiszter által május 31-én elrendelt járműszemlét. Számos járművet nem vizsgáltak meg, ezek között volt az a motor is, amelyen Telegdi Zsolt életét vesztette.
Érdemes felidézni Klement Tibor, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete ügyvivőjének korábbi nyilatkozatát, amelyben elmondta, feljelentették, mert nem akart szolgálatba menni egy rossz műszaki állapotú kocsival. (Az autónak nem volt forgalmi engedélye, rosszak voltak a lengéscsillapítói és a kormánya is.) Mivel Klement a saját és mások életét tartotta a legfontosabbnak, nem teljesítette a parancsot. Pénzbírságra ítélték és kevésen múlott, hogy nem fosztották meg a rangjától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.