Bükki farkastámadás

2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz nap alatt három juhát ragadta el farkas egy gazdálkodónak a Bükkben. A szilvásváradi tanyatulajdonos a Heves Megyei Hírlapnak azt nyilatkozta, látta az állat bundáját és szemeit, amikor terepjárójával megkerülte a tanyát, ahol öt éve tart állatokat. A gazda biztos benne, hogy a vastag szürkésbarna szőrű állat nem kutya volt, hanem farkas. Az állat elmenekült előle, nem támadt rá.
Szilvásvárad mellett a szomszédos Bélapátfalván is felbukkant egy farkas – valószínűleg ugyanaz az állat. A ragadozó megjelenése a Bükki Nemzeti Park szakemberei szerint nem ritka az Északi-középhegységben, a természetvédelmi szervezet munkatársai az Aggteleki-karsztnál, Zemplénben és a Bükkben is találkoztak már farkasok nyomával. A Bükkben szórványosan egy-egy kóborló példány fordul elő, de pár éve almot rakó szukát is megfigyeltek – közölte Duska József, a Bükki Nemzeti Park vezetője. A szakember elmondta, a farkas emberkerülő állat, nem kell attól tartani, hogy városokban, falvakban is felbukkan. Elsősorban pásztor nélkül legelő haszonállatokra csap le – közölte az igazgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.