BuSho: győzött a Bulkin utolsó napja

Munkatársunktól
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 6. Budapest Short nemzetközi rövidfilmfesztivál (BuSho) abszolút nyertese az orosz Alekszej Andrianov lett szombaton a Bulkin utolsó napja című filmjével, amely az arany BuSho – a nemzetközi zsűri nagydíja – mellett a diákzsűri díját is elnyerte. Az ezüst BuSho-t az indiai Shumona Banerjee Virágbimbó című alkotása érdemelte ki, a bronzdíjat a spanyol Eduardo Chapeto-Jackson vihette haza A vég című munkájával. A rövidfilmfesztivál legjobb ötlet díját Ágói Kriszta Ez titok az ilyesmi… című animációs filmje, a legjob operatőr díját Az ulmi szabó című filmért Maly Róbert kapta.
A nemzetközi rövidfilmek fesztiváljának spotversenyét Riskó Zoltán nyerte Felesút című produkciójával. A kizárólag rövidfilmeket felvonultató egyhetes fesztiválra csaknem félezer nevezés érkezett mintegy 53 országból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.