Cél a tudatos fogyasztás

MTI
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminchét termék kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíjat, és közülük több pályázat részesült nívódíjban, különdíjban is. Az elismeréseket tegnap adták át a Parlamentben a gazdaság ünnepén. A civil kezdeményezésű Magyar Termék Nagydíjat az idén tizenharmadik alkalommal hirdették meg a minőségtudatos szemlélet, a termékbiztonság elterjesztésére és a tudatos fogyasztói magatartás segítésére. A kiírók között van az Eximbank, az ITD Hungary, a Mehib, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Industorg-Védjegyiroda Kft., a Terc Kft. és a Tüv Süd Kermi Kft. Az idén tizenhét témakörben lehetett pályázni, a nyertesek tizenkét témakörből kerültek ki. A zsűri mintegy 400 termékből, szolgáltatásból választotta ki a nagydíjjal kitüntetett pályázatokat.
Az ünnepségen Szatmáry Kristóf, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának alelnöke kiemelte, hogy értékteremtő munka nélkül nincs gazdaság, vállalkozóként munkahelyet teremteni pedig haszon az országnak is. Rámutatott: a teljes eddigi gazdaságpolitika felülvizsgálatára szükség van, a szerkezetváltásban pedig a elsősorban a reálgazdaság fejlesztését kell központba állítani. A politikus kitért arra is, hogy hazai szemléletű piacvédelemre van szükség, a magyar termékeket fel kell karolni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.