Demszkyék több tíz milliós búcsúja

2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest Európa egyik legélhetőbb városa a nyugati lapok és a befektetők szerint – mondta el az elmúlt húsz évben sokadszorra Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester a budai várban, a Budapesti Történeti Múzeumban 50 millió forintnyi közpénzen rendezett „multimédiás” kiállítás megnyitóján. A múzeum barokk terme zsúfolásig megtelt egykori szabad demokrata politikusokkal és a balliberális politikai elit tagjaival. Ott volt többek között a Budapest 20-nak nevezett, a legmodernebb technikát is felvonultató, zömmel fotó-, film-, dokumentum- és látványtárlaton az egyik készítő, Rajk László építész, a beszédet mondó Konrád György író, a tévés Vágó István és Donáth László evangélikus lelkész és szocialista politikus, a néhai SZDSZ-es „kemény magból” Horn Gábor, Gulyás József. A rendezvény látogatói kaptak egy Budapest 1990–2010 – Egy szabad város 20 éve című könyvet is, amelyről a főpolgármester megjegyezte: ez nem egy objektív kiadvány. A háromezer példányban megjelent kötet amúgy 8920 forintba kerül, amelyre közel 25 millió forintot költöttek a főpolgármester irodájának keretéből. A kiállításra fordított ötvenmillió forintot korábban a Fővárosi Közgyűlés MSZP–SZDSZ-es többsége szavazta meg.

Hagyó Miklós jól számolt? El kellett volna venni tőle a hatásköröknek legalább egy részét, mert hiányzott hozzá a múltja, a tapasztalata – mondta az előzetes letartóztatásban lévő Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettesről Demszky Gábor a Hírszerzőnek adott interjújában. A főpolgármester megjegyezte: Hagyó jól számolt, jól tudott alkukat kötni, és hatásköreinek csökkentése nyomán két évvel hamarabb jött volna a Fidesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.