Dobogós helyezés nélküli hétvége

MTI
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyedikként végzett a Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn összeállítású csapat
a csengtui öttusa-világbajnokság szombati női versenyében. Egyéniben Gyenesei 7., Kovács 10., az egyéni induló Pataki Viktória 18., Tóth Adrienn 27. lett. A franciák, a britek és a németek osztoztak csapatban a dobogón, amire az egyéni verseny után az immár háromszoros világbajnok francia Amélie Cazé, a litván Donata Rimsaite és az olimpiai aranyérmes német Lena Schöneborn állhatott fel.
A magyarok a közepesnél jobb vívással a franciáktól alig lemaradva a második helyen álltak az első szám után, aztán az úszásban a várakozásnak megfelelően előreléptek. A lovaglással viszont csak Gyenesei lehetett elégedett, Kovács egy ellenszegülés következtében a reméltnél lényegesen több pontot vesztett, Tóth is nagyon megszenvedett. A lövészetes futás előtt már inkább az tűnt reálisnak, hogy a magyarok leszorulnak a dobogóról, mert a franciák és a britek eleve előttük álltak, a kombinált számban erős németek pedig alig voltak tőlük lemaradva. Végül a papírforma igazolódott. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány mindezt így kommentálta: „Ez fiatal csapat, két tagja még juniorkorú. Nekik az Európa-bajnokság és a világbajnokság között egy junior-világbajnokságon is el kellett indulniuk, amin nagyon jól szerepeltek. Szoros idényük volt, mostanra már nagyon elfáradtak, de én továbbra is azt mondom, hogy ugyanők egy-két éven belül, ha még egy kis rutint is szereznek, eredményesek lehetnek. Egyéniben pedig a hetedik és a tizedik hely egyáltalán nem rossz.”
Eszerint a nyolcadik sem, és tegnap e pozícióban zárt a Pataki Viktória, Németh Róbert páros a vegyes csapatok váltóversenyében. Az érmeket a lengyelek, az ukránok és a litvánok vitték el a 19 duót felvonultató mezőnyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.