Duplázik a Europe és a The Rasmus

K Ö N N Y Ű

Paár Tamás
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már dübörögnek a hangfalak az Újszegedi Partfürdőn: a nyár utolsó nagy fesztiválján, a szegedi ifjúsági napokon az idén is népszerű zenekarok lépnek fel. A külföldiek közül a The Final Countdown című örökzöld szerzője, a svéd Europe zenekar ma foglalja el a nagyszínpadot, a hollótollas hajkoronájáról ismert finn énekes, Lauri Ylönen és bandája, a The Rasmus pedig holnap csap a húrok közé Szegeden. Az elektronikus zene kedvelői sem kerülnek háttérbe: fellép a német Scooter és külön Party Aréna is van, ahol ismert DJ-k keverik a ritmusokat. A hazaiak közül ott lesz a Beatrice, a Quimby, Péterfy Bori és a Love Band, valamint délutánonként lesz stand up comedy a Showder Klub fellépőivel.
Erdély és egyúttal Románia legnagyobb fesztiválja volt az előző években is a marosvásárhelyi Félsziget fesztivál. A tavalyi Félsziget 58 ezer látogatót vonzott – az idén ennél is többre számítanak a szervezők. Hiszen, mint a budapesti testvérrendezvényt is bonyolító Sziget Management ügyvezető igazgatója, Gerendai Károly elmondta: úgy tűnik, 2010-ben a Félsziget maradt Románia egyetlen klasszikus nyári fesztiválja. A Sziget kistestvérén, a négy napon át tartó rendezvényen ebben az évben az eddigi három helyszínt egy negyedik egészíti ki, ahol főképp magyar, illetve román együttesek lépnek majd fel. Előbbiek közül egy műfajilag színes válogatott érkezik a Félszigetre, a Pokolgéptől az Omegán át Lajkó Félixig.
Ma a Hajógyári-szigeten is megfordult Gorillaz Sound System ad alternatív popkoncertet, ezután pedig – a szegedi koncertje előtt – a finn The Rasmus veszi át a stafétabotot a nagyszínpadon. Holnap pedig épp fordítva, Szeged után itt lép színpadra a Europe. A vasárnapi zárás legnagyobb koncertjének az idén új albummal jelentkező Korn nu-metal banda fellépése ígérkezik, akik először járnak Románia határain belül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.